Blødgøringsanlæg – godkendt til drikkevand: Øget efterspørgsel på kalkfrit vand

Blødgøringsanlæg er endelig blevet godkendt til drikkevand!

Nu kan både det varme og kolde vand blive kalkfrit. Det vil betyde en øget efterspørgsel på blødgøringsanlæg til villaer og større ejendomme, og at det med fordel også kan medtænkes i byggeprojekter.

Der vil fremover komme mere fokus på blødgøringsanlæg, efter at de er blevet godkendt til drikkevand. Ifølge Steen Mikkelsen, teknisk konsulent, er det nemlig boligejerne og brugerne, der bliver de helt store vindere, når de slipper for besværlig rengøring, afkalkning af elektriske apparater med varmelegemer og dyre reparationer som følge af kalkbelægninger.

VVS-branchen kan derfor forvente en øget efterspørgsel på installering af blødgøringsanlæg. Samtidig er det en oplagt mulighed at tilbyde kunderne blødgøringsanlæg i forbindelse med, at der udskiftes armaturer, toiletter eller varmtvandsbeholdere.

Blødgøringsanlæg til alle

Både almindelige boligejere og større ejendomme kan få blødgjort vand ved at få installeret et blødgøringsanlæg af en VVS’er. Blødgøringsanlægget installeres lige efter vandmåleren, hvor vandet kommer ind i huset. Når vandet løber gennem anlægget, fjernes kalken fra vandet, så boligejeren får kalkfrit vand i hele huset. Det er altså ikke kun varmeinstallationerne, men alle boligens installationer og beboere, der får glæde af det kalkfrie vand. Der er derfor nu endnu større grund til at overveje at få et blødgøringsanlæg installeret.

Både i større ejendomme og i villaer vil der være færre reparationer, når både det kolde og varme vand er blødgjort. Brugerne slipper for afkalkning af kaffemaskiner, elkedler, vandhaner mv. Herudover undgås kalkaflejringer ved tappesteder i badeværelser, køkkener og vaskerum, som vil fremstå pænere og renere.

Store besparelser

Med et blødgøringsanlæg vil brugerne opleve mange besparelser. Uden kalkbelægninger på varmelegemerne spares der el på bl.a. elkedlen, kaffemaskinen, opvaske- og vaskemaskinen. Der er også besparelser på skrappe rengørings- og afkalkningsmidler, som helt kan undlades. Sæbeforbruget kan halveres, og der kan helt undgås brug af salt i opvaskemaskinen og skyllemiddel til tøjvask. Hertil kommer, at kaffemaskine, elkedel, vaskemaskine mv. holder længere, da varmelegemerne ikke kalker til.

Lavere drifts- og vedligeholdelsesudgifter

Med blødgjort vand i større ejendomme undgås kalkbelægninger på varmefladerne i varmevekslere, kedler og varmtvandsbeholdere. Det giver markant længere levetid på ejendommens varmeanlæg og vandinstallationer. Der er også store besparelser på serviceudgifterne med færre beholderrensninger og mindre vedligehold. I villaer undgås tilsvarende kalkbelægninger på varmelegemer og varmtvandsbeholderen med store besparelser til følge.

Energibesparelser med kalkfrit vand

Uden kalk i vandet øges virkningsgraden i varmtvandsbeholderen, som betyder et bedre energiforbrug. Der vil samtidig være et lavere energiforbrug på cirkulationspumper på grund af et mindre modtryk, når rørene ikke kalker til. Har ejendommen fjernvarme, kan det undgås at betale tillægsafgift på grund af høj returtemperatur på fjernevarmevandet.

Faktaboks: Sådan virker et blødgøringsanlæg

Et blødgøringsanlæg  fungerer ved at vandet ledes gennem en såkaldt ionbytter som fjerner kalcium- og magnesiumioner og dermed blødgør vandet. Blødgøringsanlæg er en anerkendt teknologi og har været anvendt industrielt i mere end 50 år.

Kontakt os

Online salg og rådgivning

Telefon: 69 15 31 32
E-mail: mail@boligvand.dk
 

ÅBNINGSTIDER FOR SALG OG
KUNDESERVICE:

Mandag-Fredag  kl. 8- 16
 

Viabill

KØB NU - BETAL NÅR DU VIL!

Hos os kan du vælge at splitte betalingen op og betale et passende sum hver måned.

Vi har aftale med Viabill, som idag finansierer for over 2200 danske webshops.

Ring til os hvis du har spørgsmål til finansieringen.

Læs mere om Viabill

Returret

14 DAGES RETURRET

På alle vores produkter tilbyder vi dig at prøve proukterne i 14 dage og skulle du imod forventning blive skuffet eller bare fortryde dit køb giver vi dig 100% fuld returret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev